Houston Laukko, syntynyt 27.3.1988 on yksi Suomen tunnetuimmista kotimaassa syntyneistä ravihevosista, joka voitti myös kansainvälisiä kisoja. Houston Laukon isä oli choctaw Brave, kuuluisa siitosori ja emänisä Express Pride polveutuu puolestaan huippuravurista Nevele Pridesta. Houston Laukon suuriin saavutuksiin kuuluivat niin Suomen Derbyn, Suur-Hollola-ajojen kuin Suomen mestaruusajon voittokin. Eikä voittoja tullut pelkästään Suomen kamaralla vaan ori voitti myös Ruotsissa lukuisia kisoja kuten Kultadivisioonan finaalin, Hugo Åbergs Memorialin sekä Åby Stora Prisin. Houston Laukko oli menestyksekäs myös ravatessaan Ranskassa voittaen Prix de Chateadun, Prix de Cote d’azurin, Grand Prix du Sud-Oustin sekä Grand Criterium de Vitessen. Eikä tässä vielä kaikki sillä Italiassa voitto tuli Premio Costa Azurrasta ja Saksasta Grosser Preis von Bildinistä. Sekä Houston Laukko on myös ensimmäinen Euroopan avoimen mestaruuden voittanut hevonen. Houston Laukon sadasta kolmesta kisasta se voitti 33. Houston Laukko jouduttiin lopettamaan muutama vuosi sitten vatsaan levinneen kasvaimen takia.

Kylmäverisistä menestynein on ori Viesker, syntynyt 20.6.1989, kasvattaja Eero Luukkanen. Orin isä on nimeltään Vokker ja emänisä puolestaan oli nimeltään Jaska. Viesker voitti ravikuninkuuden viidesti, vuosien 1996 ja 2000 välillä ja oli ensimmäinen suomenhevonen joka alitti ajan 1.20 kilometrin matkalla. Vieskerin kreditteihin kuuluu myös yli miljoonan euron kokonaisvoittopotti. Sen lisäksi että Viesker voitti Suomessa, kruunattiin se voittajaksi myös Ruotsin Elitkampenissa 1996–2000 sekä Norjassa mm. Bjerken TGN Sprintenissä, Vintilla-ajoissa sekä Sörlandets Elite Eliteløpissa.

Kylmäveritammoissa menestyksekäs on ollut I. P Sukkula, jonka kasvattaja toimi Heikki Parviainen. I. P Sukkula osallistui seitsemän kertaa kuninkuusraveihin ja kruunattiin kuningattareksi kerran. I.P Sukkulan kohtaloksi muodostui sairaskohtaus vuonna 2008, 20- vuotiaana.

Ajalta, jolloin ravikisat alkoivat tulla Suomeen, on kylmäverinen suomenhevonen Kirppu, luonteikas mutta nopea juoksija. Kirppu päätyi maaliskuussa 1887 Fabritiukselle 2000 markalla, koska sen silloinen omistaja Tihanoff ei ollut tyytyväinen Kirpun ravimenestykseen huonosti menneen kisan jälkeen. Mutta se olikin sitten vain yksi kisa se, sillä jatkossa Kirppu kisasi vielä 26 kertaa, joista 22 kisaa päätyi palkintoon, silloisten sääntöjen mukaan kun sama hevonen ei saanut tulla palkituksi kisassa kuin kerran vuoden aikana. 16 kertaa Kirppu voitti, kuudesti se oli toinen. Mahtoi Tihonoffia harmittaa!