Maailmalla raviurheilu ei ole yhtä suosittua kuin se on Suomessa. Suomessa raveja järjestetään melkein vuoden jokaisena päivänä ja totoaminen raveissa on monelle tärkeä osa kisan seuraamista. Raviurheilua seurataan Suomen lisäksi Pohjoismaissa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja Venäjällä. Suomen tärkeimmät ravit ovat vuosittaiset kuninkuusravit ja naapurimaan Ruotsin Elitloppet kuuluu ravimaailman seuratuimpiin kisoihin. Suurkisoista voidaan puhua jos pääpalkinto on minimissään 10 000 euroa.

Ravien seuraaminen on monille todellinen harrastus, vaikka suomalaiset ravurit eivät ole viime vuosina menestyneet aivan kärkijoukossa, matkaavat monet suomalaiset raviharrastajat vuosittain ravikilpailuista toisiin. Ruotsin Elitloppet huikeine palkintoineen saa ravikansan liikkeelle. Kisa on todellinen ravikansan kliimaksi sillä tarjolla on lähtöjä erilaisille ravureille ja paikalle saapuvat taatusti ravimaailman parhaat.

Monissa maissa hevosurheilu keskittyy kuitenkin laukkakilpailuihin. Ravit ovat Iso-Britanniassa lähinnä harrastelutoimintaa ja laukkakilpailuihin liittyy monesti myös muuta mielenkiintoa kuten kuninkaalliset ja vaatetus.

Laukkakilpailuissa tärkeässä osassa on ratsastaja eli jockey. Laukkakilpailuiden matkaosuus vaihtelee eri kilpailujen välillä, kilpailuja käydään sekä tasaisella radalla että myös erilaisten esteiden parissa. Kilpailut ovat erityisen suosittuja Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa, maailman parhaimmista ratsuista laukkaradoilla voidaan maksaa miljoonia euroja. Maailman parhaimmissa kisoissa palkinnot ovat myös sen mukaisia, suosituin laukkakilpailu järjestetään vuosittain Iso-Britanniassa ja se kantaa nimeä Grand National.

Vedonvälitys kilpailuissa

Aiemmin hevoskilpailuihin mentiin paikan päälle lyömään vetoa. Nykyisin toiminta on huomattavasti helpompaa sillä vetoa voi lyödä myös netin kautta. Nettikasino Unibet tarjoaa hyvät vedonvälityssivut, joiden kautta voi osallistua kaikkiin tärkeisiin hevosurheilukilpailuihin. Vedonlyönti hevosurheilusta on mielenkiintoinen laji, joka saattaa viedä helposti mukanaan. Eri hevosten ja suoritusten seuraaminen on puuhaa, josta moni hevosista kiinnostunut innostuu.

Hevoskilpailujen seuraaminen paikanpäällä on tietysti aina tunnelman puolesta hevosurheilua parhaimmillaan mutta nykyisten tietoliikenneyhteyksien aikana kilpailuista ei tarvitse jäädä paitsioon välimatkan tai kiireiden vuoksi. Tietoa kilpailuista on tarjolla netissä runsaasti ja uljaiden hevosten kisaamista voi seurata myös netin kautta.