Hevosurheilu on lajina erittäin vanha, sillä hevosilla käytäviä kilpailutapahtumia esiintyi jo antiikin Kreikassa. Monet ovat varmasti erilaisista elokuvista nähneet kuvaelmia historiallisista, hevosilla käytävistä turnajaisista ja myöhemmin 1600-luvulla kehitetyistä laukkakilpailuista, joista tunnetuin on vielä tänä päivänäkin järjestettävä Grand National-kilpailu.

Laukkakilpailut ovat yleisön suosiossa hevosten lisäksi erityisesti vedonlyönnin vuoksi – siinä panostetaan joskus huimiakin summia hevoseen, jonka veikataan voittavan. Hevoset ovat rikastuttaneet monen pankkitiliä, mutta myös tyhjentäneet tilejä, sillä laukkakilpailut ovat arvaamattomia ja tapahtumat voivat saada hetkessä aivan uusia käänteitä. Maailman laukkakilpailuhistoriasta löytyy kuitenkin joitakin uskomattomia tapauksia, jotka ovat synnyttäneet suuria tähtiä ja persoonallisuuksia, jotka elävät monen muistoissa vielä tänään – ja nyt puhumme itse hevosista. Tunnetuimpia nimiä ovat luultavasti Seabiscuit ja Secretariat, joiden huima elämä on päässyt myös valkokankaalle asti.

Laukkakilpailut

Laukkakilpailut ovat yhä tänäänkin erittäin suosittuja ja keräävät runsaasti yleisöä eri puolilla maailmaa. Hyvä esimerkki on Dubaissa järjestettävä kansainvälinen tapahtuma, jonne kokoontuvat kaikki silmäätekevät ja ne, joilla on varaa matkustaa paikan päälle. Hieman lähempänä Suomea sijaitsee Englanti, joka on tunnettu hevosurheilustaan ja eritoten laukkakilpailuistaan. Erityisesti Royal Ascot on suosittu laukkakilpailu, joka järjestetään vuosittain. Ascotin laukkakilpailu on Britannian tunnetuin hevosurheilutapahtuma, jota seuraavat paikan päällä myös kuninkaalliset ja muut julkisuuden vaikuttajat. Kaikki eivät kuitenkaan pääse matkustelemaan laukkakilpailuihin, joten jos kaipaa itse jännitystä ja erityisesti vedonlyöntiä, voi aina kokeilla hieman erilaista tapaa pelata hevosista vaikkapa netissä. Virtuaalinen pelaaminen hevosista käy kätevästi myös niiltä, jotka eivät voi matkustella ympäri maailmaa erilaisissa laukkakilpailuissa, ja kaiken lisäksi pelaaminen kolikkopeleillä on myös antoisaa ja hauskaa. Pelissä esiintyvät niin jockeyt kuin kilpailevat hevosetkin, ja palkinnot hohtavat kiekoilla ruusukkeiden ja pokaalien muodossa. Pelin kulku käy jockeyn edetessä urallaan kohti sitä suurinta mestaruutta. Bonuspelissä päästään jännittämään, mikä hevonen ylittää maalilinjan ensimmäisenä – aivan kuin oikeassa kilpailussa! Lisää tietoa hevosista ja hevosurheilusta löytyy useilta sivustoilta, joissa voi kerätä informaatiota ja lukea muiden kirjoituksia erilaisista tapahtumista ja muista kokemuksista.