Maailmalta löytyy lukuisia hyviä ja nopeita ravureita, valitettavasti Suomen omat kärkinimet ovat sinne hieman liian hitaita vaikkakin Houston Laukko olikin kansainvälisestikin menestynyt ravuri. Mutta minkä nimisiä heppoja sitten maailmalta löytyy ja mitä he ovat voittaneet? Siitä seuraavaksi.

Järvsöfaks on ruotsalainen vuonna 1994 syntynyt ravuri, jolla on hallussaan kylmäveristen maailmanennätys kun otetaan huomioon kaikki voitetut lähdöt. Perättäisiä voitettuja lähtöjä tällä menestyneellä ravurilla on yhteensä 42 ja sen hallussa on yhä kylmäveristen nopeusennätys joka on samalla maailmanennätys. Järvsöfaks ravasi kilometrin aikaan 1.17,9. Sillä on hallussaan kymmenen Ruotsin mestaruutta ja Elitkampenin voitot vuosilta 2002–2006.

Victory Tilly on myös ruotsalaislähtöinen amerikanravuriruuna, syntynyt vuonna 1995. Victory Tillyn suurkisavoittojen tili ei ehkä ole ihan yhtä pitkä kuin muilla, mutta ansaitsee silti tulla mainituksi. Victory Tilly piti hallussaan 2000-luvun alussa maailmanennätysaikaa, kunnes se tuli vuonna 2004 rikotuksi Tom Ridgen toimesta. Absoluuttinen ennätys lämminveriravureilla oli tuolloin 08,9 aly. Ruuna voitti 92 kisastaan kolmanneksen eli 66 kisaa.

60-luvulla raviradoilla jyräsi ranskalaistamma Roquepine. Ihmetamman kaurapussista löytyi kolme Prix d’Ameriquen voittoa, kaksi Elitloppetia sekä Lotteria-ajojen voitto Italiassa. Tamma kävi myös Amerikassa hurvittelemassa Yonkers Trotin voittoon.

Yhdysvalloista puolestaan maailmalle ravasi tamma nimeltä Moni Maker, ja sitä se nimensä mukaisesti olikin yli 5 ja puolen miljoonan dollarin voitoillaan. Sadasta viidestä lähdöstä tamma kuittasi voiton 67 kisasta joihin lukeutuivat mm. Elitloppet, Lotteria, Matron Stakes sekä jo hieman vanhempien hevosten kisa Classic Oaks.

Greyhound oli 30-luvun ihmeruuna ja Jenkkilän suosikki ravimaailmassa. Greyhoundin tekemä maailmanennätys pysyi historian kirjoissa yli 30 vuotta ja se oli 11,6a/maililla.

70-luvun ihme oli ranskalainen Idéal du Gazeau. Jo kolmivuotiaan ori voitti kuudesta kisasta viisi. Kuusi vuotiaana Idéal du Gazeau oli Euroopan mestari voitettuaan myös Elitloppetin, Copenhagen Cupin, Prix Rene Ballierinin sekä Elite-Rennenin. Tämä oli vasta alkua. Kaiken kaikkiaan ori voitti 101 lähtöä, joista voitto tuli 60 kisassa, kakkossija 15 kisassa ja kolmossijojakin 9. Voittoja kertyi 15 234 294 Ranskan frangia.

Paha saa aina palkkansa ja näin kävi myös Nevele Priden kanssa, joka oli pahansisuisin amerikanravuri jonka tiedetään olevan. Mutta myös nopea. Sillä oli hallussaan maailmanennätysaika vuodesta -69 aina vuoteen 2004 asti.

Le Roi Faineant eli laiska kuningas eli yhtä kuin Ourasi, ranskalaisravuri joka voitti urallaan 26 suurkisavoittoa, tienaten 3 321 781 €.

Mack Lobell on amerikkalaissyntyinen lämminveriravuri, yksi kaikkien aikojen parhaista ravihevosista. Uransa se aloitti Yhdysvalloista, myytiin Ruotsiin 4-vuotiaana ja voitti 71 kisaa kaikkiaan 94 ravikisasta.

Mutta kaikkien aikojen ravuri on italialainen Il Capitano, Varenne. Mailin radan ennätys 1.09,1aly, kilometrin matkalla 09,3aly. Varenne voittoihin kuuluu mm. Elitloppet kahdesti,Prix d’Amerique ja Lotteria. 76 kisasta voitto irtosi 62 ja näistäkin kisoista vain kuudessa jäätiin kolmen parhaan ulkopuolelle. Varenne on niin kovan luokan ravuri, että sen jälkeläisistäkin maksetaan huimia summia.